Mærker

Det klassiske Fairtrade-mærke er grønt og blåt og viser en bonde, der vinker, og siger tak fordi du valgte Fairtrade. Men du kan også støde på andre udgaver af mærket. Her kan du se, hvad de forskellige varianter betyder.

Klassisk Fairtrade-mærke 

Det klassiske Fairtrade-mærke sidder på produkter, hvor alle de ingredienser i produktet, der kan være Fairtrade-certificerede, skal være Fairtrade-certificerede. Læs mere om den produktbaserede model her.

Mærket findes både i farver og sort/hvid. Desuden kan der sidde en pil på siden af mærket, som betyder, at der er uddybende informationer på bagsiden af produktet. 

ATCB farve uden pil    ATCB pil BW  

Særlig udgave for bomuld og guld 

Det klassiske Fairtrade-mærke findes også i en særlig udgave for kategorierne bomuld og guld. Mærket sidder på produkter, hvor det udelukkende er bomulden og guldet, som er certificeret og ikke hele produktet.

guld ny bomuld ny


FSP-mærke

I tillæg til det klassiske Fairtrade-mærke findes der et særskilt mærke, der sidder på produkter, hvor én af ingredienserne er handlet på Fairtrade-vilkår. Disse produkter bærer et hvidt Fairtrade-mærke og er handlet via vores ingrediensbaserede samarbejdsmodel. Modellen blev introduceret under navnet Fairtrade Sourcing Program (FSP), men skiftede i 2018 navn til Fairtrade Sourced Ingredint (FSI). I samme omgang blev mærket justeret. Du kan dog støde på FSP-mærket i handlen de næste par år, fordi virksomheder har en to-årig periode til at udfase det. 

kakao

sukker

bomuld

FSI-mærke 

FSI-mærket, som erstatter FSP-mærket, viser, hvilken ingrediens der er handlet på Fairtrade-vilkår. Det er muligt at have mere end ét FSI-mærke på et produkt. Læs mere om den ingrediensbaserede model her

Mærket findes både i farver og i sort/hvid. Her kan du se et par eksempler:  

Cashews uden R    Cocoa uden R    Cotton uden R