Eclairs med cremet kaffe-chokoladefyld

Små, lækre mundhapsere med cremet fyld af kaffe og chokolade

DU SKAL BRUGE

Vandbakkelsesdej:
160 gram vand
160 gram sødmælk
1 nip salt
1 spsk. Fairtrade-sukker
145 gram smør
180 gram hvedemel
300 gram æg
Flormelis til drys
15 ml. vand til ovnen

Kaffe-chokoladecreme:
250 gram sødmælk
1 spsk. Fairtrade-instant-kaffe
65 gram Fairtrade-sukker
60 gram æggeblomme
17 gram majsstivelse
60 gram Fairtrade-chokolade 70 %
50 gram Fairtrade-mælkechokolade

Chokoladeglaze:
127 gram sødmælk
40 gram glukosesirup
2 blade husblas
280 gram Fairtrade-chokolade (gerne mørk)

SÅDAN GØR DU

Vandbakkelsesdej:
1. Forvarm ovnen til 220 grader.
2. Bland vand, mælk, salt, sukker og smør i en kasserolle.
3. Bring blandingen til kogepunktet og tilsæt hvedemel, mens du pisker det godt sammen.
4. Fortsæt med at piske dejen over høj varme, indtil der danner sig en tynd film af dej i bunden af kasserollen.
5. Kom straks din dej over i en skål og rør den (gerne på røremaskine) i et par minutter, indtil den er kølet af.
6. Tilføj æggene lidt efter lidt under omrøring.
7. Kom din dej på en sprøjtepose med en rund stjernetyl.
8. Beklæd to bageplader med bagepapir og sprøjt dine eclairs ud i den ønskede størrelse.
9. Drys dine eclairs med flormelis.
10. Placer først den ene bageplade med eclairs i ovnen og hæld 15 ml. vand i bunden af ovnen, som kan skabe damp under bagningen (damp er med til forhindre, at dine eclairs sprækker). Skru med det samme varmen ned på 160 grader. Bag din eclairs i cirka 30 minutter eller indtil de puffer op og er blevet gyldne.
11. Når første omgang eclairs er bagt og taget ud af ovnen, skrues ovnen igen op til 220 grader og anden portion bages som den første.

Kaffe-chokoladecreme:
1. Hak chokoladen fint og sæt den til side i en stor skål.
2. Bland sukker med æggeblomme og majsstivelse.
3. Bland mælk og kaffe i en kasserolle. Varm det op til kogepunktet og hæld det over æggeblandingen, mens du konstant pisker.
4. Hæld det tilbage i gryden og pisk konstant, indtil cremen begynder at tykne. Fjern gryden fra varmen og pisk den i et lille minut.
5. Returner gryden til den varme kogeplade, mens du fortsat pisker. Hold korte pauser for at se, om blandingen begynder at boble. Når den gør det, er den klar til at blive taget af varmen.
6. Hæld den varme creme over chokoladen og rør roligt, indtil det bliver en homogen masse.
7. Hæld cremen på en sprøjtepose med en lille rund tyl (cirka 7 mm.) og sæt den på køl.

Chokoaldeglaze:
1. Hak chokoladen fint.
2. Udblød husblassen i koldt vand.
3. Bland sødmælk og glukosesirup i en lille gryde. Bring det til kogepunktet og tag så gryden af varmen.
4. Vrid husblassen fri for vand og bland den i den varme mælk.
5. Hæld mælkeblandingen over chokoladen og bland det sammen, indtil det bliver en skinnede, homogen masse.
6. Lad glazen køle ned til 25 grader.

Samling:
1. Prik to små huller med en kniv i bunden af hver ende på dine eclairs.
2. Sprøjt forsigtigt chokoladecremen ind via de to huller.
3. Dyp toppen af dine eclairs i den 25 grader varme chokoladeglaze og stil dem på køl i 4-5 minutter.
4. Giv dine eclairs endnu et dyp i glazen og pynt med dem et strøg frysetørret hindbær. Server dem med det samme 😊