Husk fisk to gange om ugen - den krydrede Cha Ca er et godt bud.
Opskriften er lavet af LÊ LÊ.
Cha Ca, rødfisk med gurkemeje, dild og forårsløg (4 pers.)
Du skal bruge
- 4 x 200 g rødfisk, skåret i stykker af 50 g
Marinade
- 1 spsk. stødt gurkemeje (Fairtrade)
- 1 spsk. stødt ingefær (Fairtrade)
- 1 spsk. citrongræs
- 40 g hvidløg
- 40 g rørsukker (Fairtrade)
- 2 dl fiskesauce
- 1 dl hvidvinseddike
- 9 dl koldt vand
Tilbehør
- Jasminris (Fairtrade)
- Dild
- Forårsløg, skåret i stykker på ca. 2 cm
- Cashewnødder m. chili, grofthakkede
- Rød chili til pynt
Sådan gør du
Bland fisk med marinaden og stil det 12 timer i køleskabet.
Kog risene som angivet på pakken. Steg fiskestykkerne ganske kort på en varm pande, ca. 1 minut på hver side.
Server fisken på et fad, og garnér med dild, forårsløg, grofthakkede cashewnødder og chili. Server med ris ved siden af.