27 februar, 2018

Gå på fair tilbudsjagt i uge 9 og 10

Af Fairtrade

I uge 9 og 10 afholder Fairtrade kampagnen: ”Vælg ét Fairtrade produkt og gør verden mere fair”. I den forbindelse sætter supermarkederne landet over ekstra fokus på Fairtrade og har særligt gode priser på Fairtrade-mærkede produkter; is, vin, juice, sukker, honning, chokolade, the og meget mere. 

Vinteren i Danmark er præget af minusgrader, frosne cykelgear og sporadiske snebyger. Det kolde vejr giver anledning til at hygge med varm kakao, en kop kaffe og et stykke knasende chokolade. Derfor kan du med god grund gå på jagt i mængden af tilbud på Fairtrade produkter, når kampagnen ”Vælg et Fairtrade produkt og gør verden mere fair” sætter ind i uge 9 og 10.  Når du handler Fairtrade produkter, gør du nemlig en forskel for de mennesker, der producerer vores mad. Vi kan ikke udrydde fattigdom fra den ene dag til den anden, men kan vi starte et sted. Vi kan bl.a. tage stilling til de produkter, vi køber. 

Signe Wenneberg, ambassadør for Fairtrade, forklarer, hvorfor det er så vigtigt, at vi handler med omtanke:   ”Hver eneste gang, vi lægger en vare i vores indkøbskurv i supermarkedet, hver eneste gang vi vælger materialer til vores hjem og vores byggeri og hver eneste gang, vi vælger, om vi vil spise al den mad, vi har købt, eller om vi smider det ud, så har vi et valg: Vi kan vælge at se stort på det hele og sige, at andre må tage de etiske og bæredygtige valg. Eller vi kan stemme med vores forbrug. Hvor småt det end måtte være. For virkeligheden er, at hver en mønt vi anvender på forbrug, også er en stemme, som vi enten anvender på at destruere planeten eller på at gøre verden mere fair”.

Vi håber, at du vil være med i kampen om en mere fair verden. Når du handler med omtanke, kan du med god samvittighed spise et ekstra stykke chokolade eller drikke en ekstra kop kaffe, mens du venter på, at påskeliljerne springer ud. Blog

Arkiv

Kategorier