Politik for persondata og IT-sikkerhed

Her forklarer vi, hvordan vi indsamler, beskytter og anvender personoplysninger. 

Fairtrade er dataansvarlig, og vi sørger for, at behandling af dine personoplysninger sker i overensstemmelse med lovgivningen. Vi anvender kun informationen til det bestemte formål, som er forelagt, og vi sikrer, at al information er opbevaret sikkert. Dette indebærer blandt andet, at vi har indgået databehandleraftaler med alle relevante parter. 

Vi behandler følgende persondata 

  • Hvis du kontakter eller følger Fairtrade ved for eksempel at sende os en e-mail, besøge vores hjemmeside, kommentere på en blog og/eller følge os på de sociale medier behandles følgende almindelige personoplysninger: 
  • E-mail adresse, navn og/eller brugernavn, som du giver os til et bestemt formål. Formålet med at indsamle disse data er at kunne servicere dig bedst muligt, for eksempel ved at følge op på en e-mail henvendelse eller en kommentar på sociale medier. 
  • Dine persondata registreres i vores e-mail system samt hos udbyderne af vores hjemmeside og sociale medier. Vi videregiver som udgangspunkt ikke dine informationer, men vi kan være nødt til at videregive dine informationer, hvis det er krav ved lov, eller hvis en tredjepart udfører en service for os. I de relevante tilfælde har vi indgået databehandleraftaler med den pågældende leverandør. Udover disse persondata behandler vi også data på personer, der ansøger om et job eller ansættes hos os samt personer, der repræsenterer en virksomhed eller organisation, som vi samarbejder med. Kontakt os, hvis du vil vide mere om, hvordan vi behandler disse data. 

Cookies 

  • Når du bruger vores hjemmeside, placerer vi cookies. Cookies er en lille tekstfil, som er lagret på din computer, og som sender informationer til din computer, når du går ind på Fairtrades hjemmeside. Vi bruger cookies for at kunne genkende dig som bruger, næste gang, du besøger siden og dermed give dig en bedre oplevelse på vores hjemmeside. Hvis du ikke ønsker, at cookies bliver lagret på din computer, er det muligt at afmelde denne funktion, uden at det berører din interaktion på siden. 
  • Her kan du se en liste med de cookies, vi anvender.  
  • På enkelte af vores undersider er der indlejret indhold eksempelvis fra YouTube, som måske anvender cookies. Vi kontrollerer ikke disse cookies og anbefaler, at du tjekker deres hjemmeside for information om deres politik for cookies. 
  • I Internet Explorer afmelder du cookies ved at klikke på ”Værktøj”, så på ”Indstillinger”, og så på ”Avancerede indstillinger”. Vælg hvilke indstillinger du ønsker til fortrolighed. I Firefox klikker du på ”Værktøj”, så på ”Indstillinger”, så på ”Privat”, og så på ”Cookie indstillinger”. Fra denne side kan du vælge, hvilke indstillinger du ønsker til fortrolighed. Du kan læse mere detaljeret information om at afmelde cookies på www.allaboutcookies.org 
  • Du har ret til at få oplyst og eventuelt slettet de oplysninger, som hjemmesidens cookies har registreret om dig. Skriv til: louise@fairtrade-maerket.dk 

Personlige oplysninger på sociale medier 

  • Hvis en person skriver personlige oplysninger i kommentarfeltet på Facebook eller instagram, sletter vi kommentaren. 
  • Facebook-brugere modtager et autosvar, når de henvender sig til os i vores Messengerapp. Autosvaret fortæller, at man ikke kan henvende sig til Fairtrade via Messenger og henviser i stedet til en e-mail, man kan skrive til. Vi sletter desuden beskeden og anbefaler brugeren at gøre det samme. Vi kan ikke kan garantere, hvordan Facebook håndterer den slettede kommentar. 

Juridisk grundlag for behandling 

Adgangen eller hjemlen til vor behandling af personoplysninger afhænger af den konkrete behandlingsaktivitet, men det vil altid være en af nedenstående: 

  • Det er nødvendigt at behandle oplysningerne for at leve op til vores forpligtigelser i de aftaler, hvor vi er part. 
  • Det er pålagt os ved lov at skulle behandle oplysninger. 
  • Det er nødvendigt for at forfølge en legitim interesse for Fairtrade, uden at dine rettigheder krænkes, for eksempel ved at servicere eller informere dig om Fairtrade på vores hjemmeside eller via sociale medier. 
  • Behandlingen er baseret på samtykke. Er det tilfældet, indhenter vi skriftligt samtykke fra dig. 

Dine rettigheder 

  • Du har ret til at få indsigt i, hvilke personoplysninger vi behandler om dig. 
  • Du har ret til at få berigtiget og ajourført de personoplysninger, vi har registreret om dig. 
  • Du har ret til at få slettet de personoplysninger, vi har registreret om dig. Ønsker du at få slettet dine personoplysninger, sletter vi alle oplysninger, som vi ikke efter lovgivning er pålagt at skulle gemme. 
  • Er behandlingen af personoplysninger baseret på et samtykke fra dig, har du ret til at trække samtykket tilbage, hvilket betyder, at behandling herefter ophører, medmindre vi efter lovgivning er pålagt at skulle behandle personoplysningerne. 

Sikkerhed 

  • Persondata, der opbevares fysisk, er som hovedregel altid låst inde i et skab og makuleres efter endt behandling. 
  • Persondata, der opbevares elektronisk er sikret i kraft af en lang række regler for IT-sikkerhed, som alle medarbejdere, praktikanter og konsulenter er underlagt. Kontakt os, hvis du vil vide mere om disse regler. 

Klageinstans 

  • Du har mulighed for at klage over vores behandling af personoplysninger om dig til Datatilsynet. 
  • Se kontaktoplysninger og mere om klageadgang her: www.datatilsynet.dk 

Kontakt 

Har du spørgsmål vedrørende vores politik for persondata og IT-sikkerhed, kontakt venligst: 

Andreas Hansen, produktchef
andreas@fairtrade-maerket.dk, 31 68 28 50