Opskrifter


Saftig banankage med hasselnødder og chokoladecreme

(cirka 8 personer)
af kageentusiast Sophie Marker, Fairtrade Mærket

Du skal brugeFairtrade banankage

Banankage:
  • 110 gram stuetempereret smør
  • 110 gram mørk Fairtrade-muscovadosukker
  • 1 tsk. vaniljepasta eller vaniljesukker
  • 2 æg
  • 110 gram hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 brune Fairtrade-bananer
  • 80 gram cremefraiche
  • 70 gram hasselnødder
  • 100 gram Fairtrade-chokolade (lys, hvid eller mørk efter smag)
Chokoladecreme:
  • 60 gram sødmælk
  • 20 gram glukosesirup
  • 1 blad husblas
  • 70 gram mørk Fairtrade-chokolade
  • 70 gram Fairtrade-hasselnøddecreme
  • Et nip havsalt
Banankage:
Pisk sukker, vanilje, smør og æg sammen til en ensartet og luftig masse.

Bland mel, bagepulver og kanel sammen og sigt det i sukkerblandingen. Vend det sammen med en dejskraber. 

Blend bananerne sammen med creme fraiche eller mos det godt sammen med en gaffel og vend det i dejen.
Hak chokolade og nødder groft og bland det i dejen.

Bag kagen i en smurt springform på 180 grader i cirka 20-25 minutter.

Lad kagen køle af. 


Chokoladecreme:
Hak chokoladen og kom den i en større skål.

Udblød husblassen i en lille skål med koldt vand.

Bland sødmælk og glukosesirup i en kasserolle og varm det op til lige under kogepunktet og fjern den så fra varmen. Vrid husblassen fri for vand og rør det i den varme mælk. Hæld den varme blanding over 




Bananlagkage med chokolade og cashewnødder

(cirka 6 personer)

Opskrift af kageentusiast Sophie Marker, Fairtrade

Faritrade 25 år - Bananlagkage med chokolade og cashewnødderDu skal bruge

  • 58 gram Fairtrade-sukker
  • 58 gram mørk Fairtrade-muscovadosukker
  • 1 tsk. vaniljepasta
  • 2 æg
  • 40 gram cremefraiche 18 %
  • ½ tsk. bagepulver
  • 75 gram smør
  • 75 gram hvedemel
  • To overmodne Fairtrade-bananer -
    de må gerne være mørkebrune i skrællen
  • 70 gram mørk Fairtrade-chokolade
  • 70 gram Fairtrade-cashewnødder

Sådan gør du
Smelt smøret og lad det køle af.

Pisk æg, vanilje og sukker sammen i en skål, indtil det bliver lyst og cremet.

Bland mel og bagepulver og sigt det i æggesnapsen. Blend bananerne og vend bananmosen med cremefraiche. Vend mosen i dejen. Rør det smeltede og afkølede smør i.

Hak chokolade og nødder groft og vend det i dejen.

Fordel dejen i en springform (18 cm i diameter) og kom den i ovnen ved 180 grader.

Lad kagen køle helt af inden den spises.


TIP

Del din afkølede banankage i to lige store lagkagebunde med en brødkniv og fyld din lagkage med en frisk flødeostecreme med citron, en sød konditorcreme med vanilje eller en luftig flødeskum strøet med hakket chokolade.




Brownie-petit four med kaffecremeux

(Ca. 10 stk.)

Opskrift af kageentusiast Sophie Marker, Fairtrade

Du skal bruge

Fairtrade 25 år -Brownie-petit four med kaffecremeux

Brownie

  • 2 æg
  • 100 gram mel (kan udskiftes med mandelmel)
  • 2 spsk. kakao
  • 125 gram smør
  • 100 gram mørk chokolade (gerne 60 %)
  • 1 tsk. vaniljepasta eller kornene fra én vaniljestang
  • 200 gram lys Fairtrade rørsukker
  • 1 lille tsk. salt
  • Et shot afkølet stærk Fairtrade-espresso
  • 50 gram 70 % chokolade hakket groft

Kaffe-cremeux

  • 1/2 blad husblas
  • 140 gram god Fairtrade-mælkechokolade
  • 40 gram æggeblomme
  • 15 gram sukker
  • 160 ml piskefløde
  • 15 ml stærk Fairtrade-espresso


Sådan gør du

Kaffe-cremeux

Udblød husblassen i en lille skål med koldt vand.

Hak chokoladen fint og kom den i en skål.

Pisk kort æggeblommer og sukker sammen i en skål for sig.

Varm fløden op til 70 grader. Hæld det over æggeblandingen og rør rundt. Hæld massen tilbage i gryden og varm den op til 83 grader under konstant omrøring. Du vil se, at massen tykner til en mere cremet konsistent. Sigt cremen over en ren skål. Kom husblassen i og rør rundt. Hæld den varme masse over chokoladen. Lad den stå kort, inden du forsigtigt rører i midten af skålen med en dejskraber indtil massen er ensartet. Hæld cremeuxen på en sprøjtepose med din foretrukne tyl og lad den sætte sig natten over. Pynt evt. med små friske bær (ribs, solbær, hindbær, skovjordbær).

Brownie

  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Lav et godt shot espresso og lad det køle af
  • Smelt smør og chokolade sammen over et vandbad og lad det derefter køle helt af
  • Pisk æg, sukker og vanilje sammen til det er lyst og luftigt
  • Hæld det smeltede chokoladesmør op i sukkerblandingen og rør forsigtigt sammen med en dejskraber
  • Vend espressoen i dejen
  • Bland mel, kakao og salt sammen og sigt det derefter forsigtigt i dejen
  • Hak de 50 gram 70 % chokolade og kom i dejen
  • Dejen fordeles i en fashion eclair-form og bages i cirka 15-20 minutter. Det er vigtigt, at dejen er en smule underbagt, når den tages ud af ovnen – ikke flydende, men klæg. Lad barerne sætte sig på køl til dagen efter.
  • Du kan også bagen brownien i en firkant form uden bund (16 x 16 cm.) i cirka 25 minutter. Lad kagen sætte sig til dagen efter, hvor den skæres ud i små, aflange barer.